OSVRT NA AKTIVNOSTI U ZBORU


Protekli period u radu našeg zbora protekao je u aktivnostima priprema i početka državnih i županijski liga te je označen u prelaznom duhu.

Mladi suci članovi našeg zbora, PONIŠ koji je iznenadno ostao bez svog para Samira OSMANČEVIĆA koji je neozbiljnim ponašanjem i odnosom prema zboru i svom kolegi u zadnji tren odustao od odlaska na seminar. Velikom mukom uspjelo se iznaći rješenje u tome da je OSMANČEVIĆA  zamijenio novo pridošli kolega BAČIĆ koji je u ovo ljetnoj pauzi prešao u naš zbor iz zbora Bjelovar. Nakon završenog seminara PONIŠ i BAČIĆ uspješno su startali sa suđenjem u III. HRL – zapad.

Razdvajanjem para KAJIN – PONIŠ došlo je do spajanja KAJIN – JURŠIĆ član zbora sudaca Pula koji također uspješno sude III. HRL – zapad.

Najnovije spajanje sudaca je između našeg mladog suca GUDIĆA i GRAČIĆA člana zbora sudaca PULA.

Zbog školskih obaveza i promjene prebivališta uz odobrenje zbora iz našeg u Zagrebački zbor prešle su MAČINKOVIĆ-VOJIĆ koje su do sada sudile županijske lige. Nadamo se da će iste ozbiljno pristupiti i u novom zboru te steći određena zvanja u sudačkoj organizaciji što je i realno za očekivati pod istih.

Također sa 07.10.201. godinu u zvanje suca I. kategorije prevedeni su Veronika MOŽAR, Mladen ALŠIĆ i Silvetstar MATIJEVIĆ.

Isto tako treba napomenuti i mlade suce Alen JAKUPOVIĆ i Benjamin OSMANČEVIĆ, Sara IMAMOVIĆ – Emilly ŠORGO i Dorotea HUM i Maroje RAVNIĆ koji su nakon mini rukometnog turnira u Umagu dosudili i to vrlo uspješno i prve utakmice županijske lige.

Ovaj period je označio sa puno parova iz mješovitih zborova što ukazuje  na jako dobru suradnju susjednih zborova i UHRS.

Nepravedno bi bilo napomenuti da je u protekli vremenski period bilo dosta aktivnosti oko suđenja prijateljskih utakmica kako na području županije tako i u inozemstvu (Italija i Slovenija) gdje su naši članovi uspješno odradili naložene im zadače.

Također treba se napomenuti da su članovi našeg zbora DEKOVIĆ – GRUBOR bili angažirani na kvalifikacijskoj utakmici za Europsko prvenstvo i između naše ženske reprezentacije i reprezentacije Italije.


Autor: Senad Imamović, - 24.10.2011 u 12:19